Sub Portfolio - Schilderijen

Berglandschappen

View Gallery

Noorwegen

View Gallery

Giverney

De schilderijen uit de deze serie zijn gemaakt na een bezoek aan de tuinen van Monet in Giverney Het zijn kleine impressies van 40 x 40 cm. Ze zijn gemaakt met een combinatie van acryl - en olieverf gecombineerd met pasta en gel.

View Gallery

Kracht van de natuur

Een bevriend muzikant was bezig met de muziek van Chopin (1810- 1849) te her componeren naar een jazz uitvoering Aan mij de vraag om daar een aantal schilderijen bij te maken. Al snel stond het beeld van het schilderij uiterlijke en innerlijke bespiegelingen van Caspar David Friedrich (1774-1840) voor mijn geest. Beide zijn een representant uit de periode van de Romantiek. De periode waarin de natuur verheerlijkt werd maar ook aandacht was voor de donkere kant daarvan. Dit is het uitgangspunt geweest voor deze serie schilderijen Enerzijds de prachtige natuur maar anderzijds de kracht van de natuur en de ondergeschiktheid van de mens daarbij.

View Gallery

ReBorn

De serie ReBorn heb ik gemaakt na de serie Verrotting en Afbraak. Het heelal met o.a. zijn steren en sterrennevels inspireerde me tot het maken van deze serie. Immers na vernietiging ontstaat altijd weer iets nieuws, al duurt het soms erg lang

View Gallery

Vang 't licht

Een boswandeling in de herfst is verrassend Door de lage zon verdwijnen stukken bos. Het licht vangt een stuk bos.

View Gallery

't Wad

‘t Wad heb ik gemaakt na een kleine vakantie op Schiermonnikoog. Een prachtig eiland met m ooi licht. Alle schilderijen in deze serie hebben een hoge horizon, zodat ik de nadruk kon keggen op de als meer in beweging zijnde zee. Het formaat is 60 x 80 en het materiaal is acrylverf in combinatie met lakverven.

View Gallery

't Gors

‘t Gors is een particulier natuurgebiedje bij het autopond van Nieuw Bijerland. Elk jaarvind daar het literair en kunstfestival Bram Roza plaats. Deze serie schilderijen is geïnspireerd op dit gebied. Afmeting 80 x 100 cm Materiaal Acryl verf in combinatie met lakverf.

View Gallery

Nederlands Landschap

View Gallery

Portugees Landschap

Al jaren ben ik verliefd op Portugal In tussen tijd ben ik regelmatig naar dit prachtige land met zijn vriendelijke bevolking gereisd. Sinds kort met ik aan een serie olieverf schilderijen begonnen geïnspireerd op het landschap van de Alentejo. Er zullen nog meerdere schilderijen volgen

View Gallery

Vogels

Soms maak je een uitstapje De vogels levend in het landschap zijn voor mij een teken van vrijheid. Vliegen naar waar je wilt. In mijn atelier staan er nog meer. Ze zijn verschillend van formaat maar allemaal gemaakt met acrylverf in combinatie met lakverven

View Gallery

Verrotting en Afbraak

Verterende herfstbladeren vol met gaten hebben geleid tot de serie Verrottingen en Afbraak Structuur en kleur zijn de basis geweest voor deze schilderijen. Het formaat is 80 x 100 en het materiaal is acrylverf in combinatie met pasta, gel en acrylinkten. Door de schilderijen te bewegen hebben de inkten hun weg als nerf gevonden.

View Gallery

Zee en strand

De zee heeft voor mij een grote aantrekkingskracht. Het geeft me een gevoel van vrijheid. Ik droom weg bij de telkens terugkerende golven. Het strand is elke dag anders. Oneindig zijn de steeds wisselende structuren Ik ben een echte jutter, altijd opzoek naar iets. Regelmatig wordt ik weer door de ze geinspireerd tot het maken van een schilderij. In deze serie zijn het vaak impressies, fijn maar klein van stuk.

View Gallery